nesto-biste-doma-promijenili-a-ne-znate-sto?-evo-inspiracije…

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: FRIZERI KAŽU: DAME U GODINAMA BOLJE IZGLEDAJU S KRAĆOM KOSOM

Tri britanske stručnjakinje za dizajn i uređenje interijera podijelile su savjete o uređenju doma koje svako može iskušati bez obzira gdje i s kim živi, a većina bi se trebala moći napraviti s onim što već imate kod kuće. Evo što kažu:

Galerija slika na zidu

– Pronađite fotografije, razglednice, umjetnička djela ili čak letke koji su vama lijepi i dodajte im veličinom i oblikom različite okvire. Zatim odredite zid koji ćete pretvoriti u galeriju – zaboravite na ravne linije, budite kreativni i stvorite nešto jedinstveno – savjetuje direktorica prodaje iz Cox & Cox Dani Taylor.

Stavljanje slika u okvire izvrstan je način za istaknuti neki dio prostorije, razne slike i fotografije čini estetski ugodnijima, te plijeni fokus onoga tko ih promatra, kaže Taylor.

Čisti prostor koji ‘diše’ 

– Narednih tjedana odvojite malo vremena da raščistite stvari sa najvidljivijih mjesta u domu: kao što su police u dnevnoj sobi, kuhinjske plohe ili police za knjige – savjetuje Katharine Pooley, osnivačica istoimenog studija za uređenje interijera.

Sjetite se zlatnog pravila, napominje Pooley, sve što niste koristili zadnjih šest mjeseci, vjerojatno nikad ni nećete. U modi je minimalizam, a čim se riješite ‘viška’ stvari prostor će prodisati i izgledati će elegantnije. Osim toga, napominje ona, čisti je prostor dobar i za ‘mentalnu bistrinu’.

– Vjerojatno nikad nije bilo bolje vrijeme da se počistiti nered u domu, a s tim ćete barem malo ‘očistiti’ i um – dodaje dizajnerica.
SNALAŽLJIVA MAMA


Od drvene ploče i par sitnica napravila – edukativni autobus


Eko friendly dizajn u skladu s načinom života

– Ova se godine u uređenju interijera stalno spominje i briga o okolišu pa ako imate vrt, premjestite ga (barem djelomično) unutra – kaže savjetnica za interijer u FurnitureChoice.co.uk Rebecca Snowden.

Ona savjetuje i biranje ekološki prihvatljivih boja i tkanina, a za unutrašnji vrt napominje:.

– Postavljanje vrta u kuhinju idealno je i održivo rješenje za urbani stil života , a važan dio ekološki prihvatljivog načina življenja je i samostalnost zbog čega savjetujem da naučite kako sami kod kuće možete uzgajati vlastito bilje, voće ili povrće koje ćete onda koristiti za kuhanje.
RAD OD DOMA


Radni styling pomoći će da se osjećamo kao da smo na poslu


A za one koji žele doma neku zelenu pozadinu, Snowden preporučuje postavljanje paprati na zid,

– Njen će se izgled i miris vidjeti onima koji preferiraju ‘sirovu i prirodnu estetiku’  – rekla je dizajnerica za Daily Mail, a napominje i kako ne morate imati 10 ili 12 biljaka u svakoj sobi – dovoljno je da nekoliko umjetnih biljaka stavite uz isti zid, kako biste u trenu dobili bujno zelenilo.

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here